020 530 0160

Standaarden overeengekomen voor versleutelen van harde schijf

Gepubliceerd op 29 januari 2009 categorieën ,

De grootste producenten van harde schijven, waaronder Hitachi, Fujitsu, Seagate, Samsung en Western Digital, hebben een aantal standaarden ontwikkeld om data op harde schijven en ssd’s te versleutelen.


Onder leiding van de Trusted Computing Group hebben de fabrikanten drie standaarden voor encryptie in laptops, desktops en servers gespecificeerd. Met de versleuteling, die onafhankelijk van het besturingssysteem door de hardware moet worden uitgevoerd, moet data op harde schijven beveiligd worden tegen het ongewenst uitlezen door derden: zonder wachtwoord kunnen de schijven niet geactiveerd of gelezen worden.


De versleuteling zal op firmwareniveau worden geïmplementeerd, wat niet alleen de kraakvastheid ten goede moet komen, maar ook de kosten van de beveiliging laag moet houden. Ook zou de voorgestelde versleutelingsmethode, die sommige fabrikanten al in een aantal producten toepassen, niet tot vertragingen van lees- en schrijfoperaties mogen leiden. De eerste van de drie TCG-specificaties, de Opal-standaard, beschrijft versleuteling van  gegevens in consumentendrives zoals die in laptops en desktops worden gebruikt. Opal voorziet in een minimaal beveiligingsniveau.


Voor serverproducten werd de Enterprise Security Subsystem Class Specification opgesteld, die gericht is op opslagproducten in servers en datacentra. De derde specificatie, de Storage Interface Interactions Specification, moet zorgen voor interoperabiliteit van de huidige TCG-encryptienorm en andere versleutelingsprocedures. Ook omschrijft deze standaard hoe harde schijven met drive-interfaces als sata-300 en sas communiceren. Vrijwel alle harddiskfabrikanten zijn aan de TCG verbonden en ook diverse grote producenten van encryptie-managementsoftware zijn bij het consortium aangesloten.


Lees hier het bericht.

Bron: Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen