NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Sony biedt 'schadevergoeding' en excuses aan voor PSN lek

Sony biedt 'schadevergoeding' en excuses aan voor PSN lek

Eerder schreef ik al over het drama van de grootschalige gegevensdiefstal van het Playstation Network. Sony heeft nu excuses aangeboden voor het beveiliginglek waardoor de gegevens van zo’n 100 miljoen klanten op straat kwamen te liggen. Topman Howard Stringer heeft ook de garantie gegeven de schade die klanten leiden als gevolg van de diefstal van de gegevensdatabase te vergoeden tot een bedrag van 1 miljoen dollar.

 

Doordat hackers zich toegang hebben verschaft tot het Sony Playstation Network hebben zij verschillende databases geplunderd en hebben zij gegevens van abonnees in handen gekregen. Het lijkt er op dat dit de grootste vorm van gegevensdiefstal door hackers is tot op heden. Naast persoonlijke gegevens van 100 miljoen klanten zijn er ook ruim 10 miljoen creditcardnummers buitgemaakt.

 

Het lijkt er niet op dat men nu alle twijfelachtige creditkaart-afschrijvingen op Sony kan verhalen, de vork zit namelijk iets anders in de steel. Sony biedt gedupeerde klanten  namelijk en jaar lang een abonnement op “AllClear ID Plus” van Debix aan. Dit is soort een verzekering tegen identiteitsfraude met een dekking van maximaal 1 miljoen dollar. De dienst kost normaal 10 dollar per maand maar is voor gedupeerde klanten dus een jaar gratis.

 

Vooralsnog zijn er geen gevallen bekend van identiteits- of creditcardfraude naar aanleiding van de hack, maar wat niet is kan nog komen. Sony doet er alles aan om de (imago)schade te beperken en daarvoor is dit op zich een aardige oplossing, al is het alleen maar om claims af te weren. Verder krijgen klanten in het kader van het “Welcome Back” programma een maand lang gratis toegang tot het netwerk en wat gratis games.

 

Deze deal geldt alleen voor de Amerikaanse markt maar, gaf de topman aan, voor andere regio’s komen er ook regelingen. Wat die precies inhouden is nog de vraag, net als de vraag hoelang deze kwestie Sony nog blijft achtervolgen.

 

Lees hier het bericht.

 

Auteur: Ruben Althuisius

BRON: tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.