NL EN

Social media gedragscode CNV

Hoe om te gaan met social media op het werk? Hierop luidt geen eenduidig antwoord. De een ziet het als een bedreiging, terwijl de ander kansen ziet. De CNV laat zich niet uit of social media de arbeidsproductiviteit aantast of verhoogt, maar heeft om de verschillende denkbeelden over het gebruik van social media niet te laten leiden tot misverstanden, een protocol ontwikkeld. 

In de gedragscode komt naar voren dat de CNV de uitwisseling van idee├źn en het delen van kennis ondersteunt, maar dat wordt geschreven in eerste persoon en op persoonlijke titel. Werknemers dienen zich derhalve bewust te zijn van hun verantwoordelijkheid en dienen rekening te houden met rechten van anderen, zoals het auteursrecht. Daarnaast wordt gesteld dat werknemers geen vertrouwelijke of schadelijke informatie mogen verstrekken.

Werknemers van het CNV mogen actief zijn op social media, mits het werk er niet onder lijdt. Het gebruik van social media kan volgens de CNV zelfs gewenst zijn. Hiermee voert hij m.i. een modern beleid. Het delen van informatie vindt in deze tijd constant en overal plaats. Dat het ook onder werktijden gebeurt valt moeilijk te verhinderen en zal niet op de meeste sympathie rekenen.

Het staat andere organisaties vrij de gedragscode te downloaden en te gebruiken.

Niels Pietersen

 

BRON: CNV


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

ReyesGenevieve dinsdag 12 juli 2011 23:54

That is known that money can make people independent. But how to act if one doesn't have cash? The one way only is to get the loans or just bank loan.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.