NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • SIDN publiceert geen adressen en telefoonnummers meer

SIDN publiceert geen adressen en telefoonnummers meer

van houders van .nl domeinnamen. Vanaf 12 januari 2010 zijn de adressen en telefoonnummers niet meer opvraagbaar via de website SIDN.nl.

 

Adressen en telefoonnummers van domeinnaamhouders worden nu nog gepubliceerd ten behoeve van de bescherming van intellectuele eigendomsrechten en ter bestrijding van illegale en schadelijke inhoud op internet. Via SIDN.nl kunnen identiteit en contactgegevens van domeinnaamhouders meestal eenvoudig worden achterhaald. De domeinnaamhouder kan dan worden aangesproken als op zijn website inbreuk wordt gemaakt op rechten van derden of onrechtmatige publicaties staan.

 

Maar vanwege de bescherming van de privacy van de domeinnaamhouders heeft de SIDN besloten om adressen en telefoonnummers met ingang van 12 januari a.s. niet meer openbaar te maken. Alleen advocaten, deurwaarders, politie, justitie en andere opsporingsautoriteiten kunnen deze gegevens dan opvragen bij SIDN. De naam van de domeinnaamhouder en de e-mailadressen van de techniche en administratieve contactpersoon blijven wel voor iedereen beschikbaar via SIDN.nl.

BRON: nu.nl, sidn.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.