NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • SCL Software Symposium Conference

SCL Software Symposium Conference

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond The Software Symposium Conference plaats in Bath, Engeland. Namens SOLV was ik aanwezig bij de tiende editie van deze jaarlijkse conferentie, georganiseerd door het SCL (Society for Computers and Law). De conferentie werd bezocht door een internationaal publiek, variërend van advocaten, juristen en sprekers uit Nieuw Zeeland, Scandinavië,  Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

 

Dag 1 startte met een interessante lezing over de geschiedenis van de ontwikkeling van software, door Prof. Campbell-Kelly. Vervolgens werden de voor- en nadelen besproken van contractuele methodes voor softwareontwikkeling zoals de “Waterfall”-methode (door Richard Stephens) en de “Agile”-methode (door Susan Atkinson). Daarna kwam cloud computing aan bod, alsmede de juridische aspecten daarvan. Met name vanuit het oogpunt van privacyrecht en beveiliging een zeer interessante kwestie! Tenslotte volgde een lezing over open source software, daarbij werd met name ingezoomd op de risico’s bij softwareontwikkeling en de uitdagingen bij een due dilligence wanneer sprake is van de GPL.

 

’s Avonds volgde een gezamenlijke borrel en diner, waar onder het genot van een hapje en een drankje één en ander verder werd besproken. De after-dinner speech bracht alle ideeën van de sessies op grappige wijze bijëen.

 

Op Dag 2 werd besproken hoe software in de juridische sector wordt gebruikt. Vervolgens werd outsourcing onder de juridische loep genomen. Tenslotte eindigde deze interessante conferentie met een sessie over geschilbeslechting omtrent software.

 

Lees hier meer over de SCL.

 

 

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.