NL EN
  • GEPLAATST OP: 27 mei 2011
  • GEPLAATST DOOR: Milica Antic
  • GEPLAATST IN:
  • GOOGLE+: Milica Antic

Ruzie om webshop keurmerken

Er schijnen in Nederland maar liefst 16 verschillende keurmerken te zijn voor webshops. Volgens de Consumentenbond zijn er daarvan slechts twee die er toe doen: het keurmerk van Stichting Thuiswinkel en Webshop Keurmerk, het keurmerk van de gelijknamige stichting. Stichting Webshop Keurmerk (SWK) bestaat al sinds 2001 en is daarmee een van de oudste organisaties voor webwinkels.

Begrijpelijkerwijs was SWK onaangenaam verrast toen het ontdekte dat  Digikeur, een nieuwkomer op de markt, ook een keurmerk aanbiedt onder de naam ‘Webshop Keurmerk’.

SWK heeft Digikeur nu voor de rechter gedaagd. SWK ziet de uitkomst van het kort geding met vertrouwen tegemoet. De naam ‘Webwinkel Keurmerk’ wordt al sinds 2001 gebruikt en geniet grote bekendheid. Het is daarom beschermd, aldus SWK. Digikeur ziet dat anders, de naam Webwinkel Keurmerk is zeer algemeen en beschrijvend en als zodanig niet te beschermen.

Wat hiervan ook zij, de consument wordt er niet wijzer van als er twee keurmerken met dezelfde naam worden gehanteerd. Dat is zeer verwarrend en de naam van het keurmerk zegt niets meer (SWK stelt waarschijnlijk heel andere eisen dan Digikeur, en waar moet de consument dan op vertrouwen als hij ziet dat een webwinkel het keurmerk ‘Webshop Keurmerk’ draagt?). Ik denk dat SWK daarom op basis van misleidende reclame al een goede zaak heeft tegen Digikeur. Uitspraak 7 juni.

Lees het hele bericht hier en hier.

BRON: De Telegraaf, Emerce


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.