NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Ruim een derde Nederlanders werkt tijdens vakanties dankzij mobiel internet

Ruim een derde Nederlanders werkt tijdens vakanties dankzij mobiel internet

Als men aan mobiel internet denkt, denkt men aan mailtjes controleren in de trein, contacten onderhouden via Facebook en Whatsapp en nieuwsberichten lezen. Dat is allemaal heel fraai maar mobiel internet biedt ook de mogelijkheid om stug door te werken tijdens de vakantie. En dat gebeurt ook en niet in beperkte mate, volgens recent onderzoek van Regus, verhuurder van (virtuele) kantoorruimtes.

Regus heeft aangetoond dat 39% van de Nederlanders tijdens vakantie minstens 3 uur per dag doorbrengt achter de laptop om te werken. 9% is zelfs zo fanatiek dat zij meer dan 3 uur per dag het gezin op de 2e plaats zetten en werkzaamheden verrichten. Voor de workaholics onder ons is het dus niet eenvoudig om op het strand in Spanje jezelf even helemaal los te maken van het werk.

Dit is vanzelfsprekend niet bevorderlijk voor het creëren van sterkere banden met het gezin en vrienden en levert bovendien een verhoogde burn-out kans op. Algemeen directeur van Regus Nederland, Eduard Schaepman, zegt hierover: "Vakantie is niet alleen van cruciaal belang om banden te versterken en uit te rusten, maar kan ook het verschil maken tussen een gezonde of een afgebrande medewerker. Rapporten geven aan dat een gestreste geest de perfecte broedplaats is voor nog meer ongezonde nervositeit, en het is dan ook belangrijk dat werknemers zich om de zoveel tijd ontspannen en helemaal weg van kantoor zijn."

Werken tijdens de vakantie hoeft echter niet per definitie slecht te zijn volgens promovenda Jessica de Bloom. Mits er maar rekening mee wordt gehouden door meereizende familieleden en vrienden en het duidelijk ingepland is. De Bloom heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de invloed van werken op vakanties.

Van belang is volgens De Bloom dat het aantal werkuren op vakantie in toom wordt gehouden. Gecontroleerd en gedoseerd kunnen er wel wat klussen worden afgerond en mailtjes worden rondgestuurd. Te veel nadenken over werk of geïnterrumpeerd worden door collega’s hebben juist een negatieve invloed, terwijl de vakantie bij uitstek de gelegenheid is om de relatiekwaliteit met familie en vrienden te versterken.

Door: Albert Katoen

BRON: Webwereld, NOS


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.