NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Reding kondigt nieuw privacybeleid aan

Reding kondigt nieuw privacybeleid aan

Eurocommissaris Reding heeft gisteren in een speech toegelicht hoe zij de bescherming van privacy van Europeanen wil verzekeren. Haar beleid berust op vier pijlers:

1. Het recht om vergeten te worden. Volgens Reding moeten internetgebruikershet recht, en niet alleen de mogelijkheid, hebben om al hun gegevens te verwijderen.

2. Transparantie. Gebruikers moeten duidelijk worden geïnformeerd over welke data er voor welke doeleinden worden verzameld. Met name jonge mensen moeten duidelijk worden gewezen op de risico's van het publiceren van persoonsgegevens op internet.

3. Privacy by default. Privacyinstellingen moeten gemakkelijk aan de wensen van de gebruiker kunnen worden aangepast. Gebruik van data voor andere dan de gespecificeerde doeleinden moet alleen mogelijk zijn met uitdrukkelijke toestemming van de persoon in kwestie.

4. Bescherming ongeacht locatie. Persoonsgegevens van Europese burgers moeten steeds dezelfde bescherming krijgen, ongeacht de plaats waar de gegevens worden verwerkt en waar degene die de gegevens verwerkt gevestigd is. Elke website die op Europese comsumenten is gericht zal aan de Europese regels moeten voldoen. Dat is natuurlijk van groot belang voor Facebook, die niet altijd even zorgvuldig omgaat met de privacy van haar gebruikers.

Reding geeft verder aan dat op grond van het Verdrag van Lissabon de verwerking van persoonsgegevens door politie en jusititie aan dezelfde regels kunnen worden onderworpen als alle andere verwerkingen.

Ten slotte benadrukt Reding dat regels ter bescherming van persoonsgegevens alleen effectief zijn als zij worden gehandhaafd. Reding wil daarom de bevoegdheden van de 27 nationale autoriteiten harmoniseren.

Lees hier de speech van RedingPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.