NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Red Hat topman hekelt cloud-hype

Red Hat topman hekelt cloud-hype

Red Hat topman Jim Whitehurst heeft tijdens zijn openingstoespraak op de jaarlijkse gebruikersconferentie Red Hat Summit annex JBoss World in Boston uitgehaald naar de cloud hype. Hij erkent dat de prognoses van de groei van cloud computing zeer zonnig zijn, maar tegelijk vindt hij dat er veel gebakken lucht wordt verkocht.

Een van de door hem gesignaleerde problemen is dat clouds hun eigen sets van applicatieprogramma-interfaces beginnen te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld Amazon EC2. Whitehurst waarschuwt voor een lock-in situatie. "Als clouds zich zó ontwikkelen, gaan we terug naar de jaren tachtig. Het is de vraag wie daarvan de vruchten plukt: jij of je cloud-leverancier."

Volgens Whitehurst moeten er drie principes aan de basis liggen van de cloud: onderlinge samenwerking (collaboration), transparantie en keuzevrijheid. De oplossing ligt in open source; cloud computing kan volgens hem zonder open source niet bestaan. Dit is uiteraard niet zo'n opmerkelijke visie, van de CEO van deze Linux-leverancier.

Lees hier het hele bericht in AutomatiseringGids.nl.

BRON: AutomatiseringGids


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.