NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Reclame Code Commissie: Laagste Actieprijs Garantie AH misleidend

Reclame Code Commissie: Laagste Actieprijs Garantie AH misleidend

Afgelopen februari kwam de Reclame Code Commissie (RCC) met de aanbeveling dat Albert Heijn geen mededelingen meer mocht doen over de Laagste Actieprijs Garantie zoals zij dat eerder op haar website en Bonusfolders deed. Daarom heeft AH besloten de actie te staken.

Zonder duidelijk kenbaar gemaakt voorbehoud werd in de uitingen medegedeeld dat “A-merken in deze Bonusfolder”, danwel “Al deze A-merkaanbiedingen” “nergens goedkoper” zijn. Deze uitingen zijn volgens de RCC te absoluut, aangezien een deel van de artikelen in de folders en op de website van deze actie waren uitgesloten.

Nu deze beperkingen niet werden genoemd is dan ook sprake van een misleidende omissie in de zin van art. 8.3 onder c Nederlandse Reclame Code (NRC) en oneerlijk reclame in de zin van art. 7 NRC. Bovendien is sprake van (impliciete) vergelijkende reclame die misleidend is waardoor ook in strijd wordt gehandeld met art. 13a NRC.

Het feit dat in de uitingen werd verwezen naar de voorwaarden op de website ah.nl of bij de servicebalie doet volgens de RCC niet af aan het misleidende karakter van de Laagste Actieprijsgarantie.

Jammer voor al die klanten die het aankoopbedrag van een product terugkregen en dit lekkere AH appeltaartje kregen

,,voor de tip’’, als zij konden aantonen dat het product bij een andere keten goedkoper was dan bij de actie van Albert Heijn.

Lees hier de uitspraak van de RCC.

BRON: Adformatie.nl, Mediareport.nl, Reclamecode.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Glasbergen vrijdag 8 april 2011 20:58

Dat Albert Heyn op de kleintjes let is een fabel.Vandaag kocht ik Pro activ van Becel voor €4,25 terwijl mijn man op hetzelfde tijdstip hetzelfde product kocht voor €4,09
Scheelt €0,16 op 1 product.Hoe verklaart A H dat?

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.