NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Rechtszaak tegen nieuwe activiteiten publieke omroepen

Rechtszaak tegen nieuwe activiteiten publieke omroepen

Vorige week, 31 augustus, besloot demissionair staatssecretaris Van Bijsterveldt (Media) dat de publieke omroepen vooralsnog voor een jaar op experimentele basis mogen uitbreiden in nieuwe media.
De commerciële omroepen en dagbladen kunnen daarmee niet leven, omdat er sprake is van oneerlijke concurrentie. De publieke omroepen ontvangen immers geld van de staat.
Zij vinden dat hierdoor de markt ernstig wordt verstoord en dat die verstorende effecten onvoldoende zijn onderzocht.


Het betreft de uitbreiding van de dienst Uitzending Gemist (downloaden van tv-programma’s en offline bekijken), interactieve diensten op digitale televisieplatforms (zoals ‘de rode knop’), drie algemene tv-kanalen voor mobieltjes en twaalf digitale radiokanalen.

Het is, aldus de commerciëlen en de dagbladen, tevens in strijd met de afspraken tussen Nederland en de Europese Commissie. Voorheen heeft de Commissie Nederland al eens beboet wegens ongeoorloofde staatssteun aan de publieke omroep voor onder meer nieuwe media.

Volgens de Mediawet mag de publieke omroep nieuwe innovatieve diensten aanbieden, maar die moeten wel worden getoetst op hun publieke karakter door het kabinet.

Lees hier het bericht.

BRON: NRC.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.