NL EN

Rechtszaak om negatieve tweet?

 

Hostingprovider Versio dreigt een ontevreden klant met een rechtszaak nadat de laatste via Twitter zijn onvrede over de dienstverlening van Versio kenbaar heeft gemaakt.

 

Volgens de klant worden domeinnamen die bij Versio zijn geregistreerd na slechts 1 waarschuwing niet meer verlengd. Ook zou er met de overige dienstverlening het een en ander mis zijn. De klant uit zijn onvrede via Twitter en geeft onder meer aan dat er sprake is van ‘pauperhosting’. 

 

Versio kan de kritiek niet waarderen en sommeert de klant in een e-mail om de tweets te verwijderen. Versio geeft daarbij aan dat er sprake is van smaad en de klant daarom strafbaar is op grond van artikel 261 Wetboek van Strafrecht. Ook wordt de klant aansprakelijk gesteld voor alle schade die Versio lijdt als gevolg van de tweets.

 

In een gesprek met Tweakers.net geeft Versio aan dat de klant veel te ver is gegaan. Er zou sprake zijn van een stelselmatige  poging om Versio te beschadigen. Ook zou de klant uit wraak de domeinnaam VersioBV.nl hebben geregistreerd. Verder beweert Versio dat de klant banden heeft met een concurrent. De klant ontkent overigens enige banden met de concurrent te hebben.  

 

Los van de vraag of Versio juridisch een punt heeft in deze zaak en los van de vraag of in dat geval aangifte doen van smaad nu  het meest voor de hand ligt, is deze kwestie vooral een voorbeeld van het slecht omgaan met kritiek via social media. De relatief kleine kwestie is inmiddels opgepikt door Tweakers.net, nu.nl, Powned.tv, en Spitsnieuws.nl en daardoor enorm opgeblazen. Ik kan met niet voorstellen dat Versio blij is met alle negatieve publiciteit die dit met zich mee brengt.   

 

Lees hier het volledige bericht.  

BRON: tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

gast dinsdag 3 januari 2012 19:23

Dat zou ook meteen een goede reden zijn om maar geen klant van Versio te worden. Naar mijn mening is 'ceo' Reshad Bashir erg agressief in zijn correspondentie naar zijn klanten toe.
Als directeur of CEO hoe hij zichzelf noemt zou je toch moeten weten dat je zo toch niet met klanten om kan gaan.

Cpt. Iglo dinsdag 3 januari 2012 19:51

Het gaat niet om een negatieve tweet, maar om een hele reut. Overigens had Versio beter anders kunnen reageren.

Zie ook http://webhosting.adverterenopinternet.info/webhosting.php

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.