NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • RealCERT: hackers' initiatief om beveiliging overheid te verbeteren

RealCERT: hackers' initiatief om beveiliging overheid te verbeteren

Volgens de nieuw opgerichten hackers hulpdienst RealCERT, die zich ziet als tegenhanger van GovCERT, is de Nederlandse overheid niet in staat zichzelf voldoende te beschermen. Een team van zeven - anonieme - vrijwilligers gaat kosteloos overheden en bedrijven helpen bij beveiligingsproblemen. Men hoopt dat het team zich snel uitbreidt via de verschillende hackers groeperingen. Aanleiding voor de oprichting is volgens de hackers dat de aanhoudende problemen met falende beveiliging bij veel overheden niet serieus worden genomen en het gebrek aan openheid bij GovCERT.

"Ze lopen achter feiten aan, zijn ontoegankelijk als je wat te melden hebt, en als je gehoord wordt dan nemen ze je niet serieus en ze laten grote steken vallen", vertelt een hacker in een interview aan Webwereld. "Dat ze nu nog bepaalde gemeenten niet helpen met het oplossen van problemen kan gewoon niet."

Volgens de hackers is het juist van groot belang om iedereen van relevante beveiligingsinformatie te voorzien. "De technische gegevens zijn belangrijk voor iedereen die zich wil beschermen. GovCERT houdt dat geheim en dat is slecht".  

Hackers die een beveiligingslek vinden kunnen dat melden bij RealCERT, zonder zich zorgen te maken over vervolging. "Wij lekken geen identiteiten", zegt woordvoerder '002',

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie blijft rustig over het bericht dat hackers nu ondersteuning gaan bieden aan mede-overheden. "Onze reactie is eenvoudig: wat ons betreft staat het een ieder vrij om een website te starten en diensten aan te willen bieden. Daar nemen we kennis van", aldus zegsman Edmond Messchaert tegen Webwereld.

Lees hier het hele bericht op Webwereld.

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.