NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • RCC: Sapph billboards toegestaan

RCC: Sapph billboards toegestaan

De Reclame Code Commissie heeft drie klachten tegen de billboardreclames van lingeriemerk Sapph afgewezen.

De billboards van het lingeriemerk zijn niet in strijd met de goede smaak, het fatsoen dan wel de goede zeden, waarover terughoudend wordt geoordeeld gezien het subjectieve karakter van die toets: "De Commissie overweegt hierbij dat in de uiting weliswaar een vrouw in ondergoed in een uitdagende en erotisch geladen pose is afgebeeld, maar zij acht de afbeelding niet te expliciet, ook niet voor kinderen."

De Commissie laat daarbij helaas na in te gaan op de, wellicht niet voldoende onderbouwde en beargumenteerde klacht dat de foto's bijdragen aan "een verwrongen beeldvorming over hoe mensen er uit horen te zien." De foto's zijn digitaal bewerkt waardoor de vrouwen er "extra slank en sexy" uitzien, zo schrijft Adformatie.

Ik vond de abri's eerder angstaanjagend, maar ik begrijp de klacht wel. Met name kinderen worden bestookt met ideaalbeelden van hoe mensen eruit zouden moeten zien. Idealen die  volstrekt onhaalbaar zijn buiten een digitale omgeving en daarom kunnen leiden tot een negatief zelfbeeld. Ik had graag gehoord wat de RCC hierover denkt. Ik verwacht overigens dat de Commissie geen ander oordeel had gegeven indien zij expliciet op dit onderdeel van de klacht was ingegaan. De originele Barbie in 1959

Let's face it, kinderen worden al sinds 1959 geconfronteerd met Barbie, ook toen al met benen als van een giraffe, non-existente voeten en de oogopslag van ET, the extra-terrestrial. Ook een beetje eng, als je haar op straat tegenkomt.

Lees hier het hele bericht.

BRON: Adformatie en RCC


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

Chantal woensdag 28 juli 2010 09:48

Volgens mij hadden ze laatst ongeveer dezelfde problemen in Belgie tijdens de Tour, kan ook Sloggi zijn geweest, weet ik niet zeker. Wel is Sapph vet mooi vooral de badmode. Ps. 30% korting op Sapph badmode bij http://www.kortingscode.nl/kortingen/2010/07/vd-korting-op-sapph

samuel zaterdag 4 februari 2012 15:49

zelfs als de modellen gefotoshopt worden zijn ze nog lelijk het haar de dikke laag make up lijken net sletten

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.