NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • Publicatie nieuwe privacyverordening uitgesteld vanwege kritische DG's
 • GEPLAATST OP: 16 januari 2012
 • GEPLAATST DOOR: Anke Verhoeven
 • GEPLAATST IN: Privacy
 • GOOGLE+: Anke Verhoeven

Publicatie nieuwe privacyverordening uitgesteld vanwege kritische DG's

Eind vorig jaar lekte een conceptversie van een nieuwe EU-verordening voor de verwerking van persoonsgegevens uit. Het voorstel werd vanuit pro-privacy hoek toegejuicht vanwege de strenge waarborgen en de uitbreiding van handhavingsbevoegdheden. Het definitieve voorstel voor de herziening van de huidige Privacy Richtlijn (95/64/EG) zou op 25 januari aanstaande gepubliceerd worden. Deze publicatie is nu uitgesteld tot op zijn vroegst eind februari, maar meer waarschijnlijk maart.

Het lijkt erop dat het uitstel te maken heeft met diverse reacties van de Directoraten-Generaal van de Europese Commissie op de conceptversie. Het Directoraat-Generaal Informatiemaatschappij en media (INFSO) heeft kritisch gereageerd in een 22 pagina’s tellend document. Zij stellen dat de concept verordening significante negatieve effecten zal hebben op de ontwikkeling van de digitale economie. De verordening zou namelijk een te zware en soms zelfs onredelijke last leggen op de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens, zonder dat die last gerechtvaardigd wordt door voordelen voor de betrokkene. Met name het ‘recht om vergeten te worden’ wordt onevenredig geacht. Het Directoraat-Generaal Handel heeft ook kritisch gereageerd. De verordening zou het onmogelijk maken om overeenkomsten aan te gaan voor de uitwisseling van persoonsgegevens.

De verwachting is dat de reacties van de Directoraten-Generaal ervoor zullen zorgen dat enkele van de nieuwe verplichtingen uit de verordening afgezwakt of genuanceerd gaan worden. Overigens heeft de markt nog niet de mogelijkheid gehad om op de concept verordening te reageren.

Lees het hele bericht hier

BRON: http://dataguidance.com/


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.