NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Provider haalt servers terug bij BREIN

Provider haalt servers terug bij BREIN

Vandaag heeft de deurwaarder servers in beslag genomen bij BREIN. De deurwaarder heeft hiervoor toestemming gekregen van de rechtbank Haarlem. De eigenaar van de servers, een hosting provider uit Zuid-Amerika, had dit gevraagd nadat BREIN de servers vorige maand had weggehaald bij Worldstream. BREIN had hiervoor geen toestemming gekregen van de eigenaar van de servers, en ook niet van de rechter.

BREIN, een stichting die opkomt voor de belangen van rechthebbenden in de muziek- en filmindustrie, heeft vorige maand zonder rechtelijk bevel of verlof kostbare servers weggehaald bij Worldstream. Hiermee zou BREIN een megatopsite uit de lucht hebben gehaald. Het zou gaan om Swan topsite, voorheen bekend als ATS. Volgens BREIN was dit een belangrijke overwinning in de strijd tegen illegaal filesharen. De eigenaar van deze servers, Alejandra Transporte S.A., is een kleine Zuid-Amerikaanse hosting provider en heeft niets te maken met Swan.. Hij heeft zijn servers vandaag, na verlof te hebben gekregen van de rechtbank, met behulp van een deurwaarder en een IT-deskundige bij BREIN inderdaad kunnen terug halen. Zij staan nu bij een gerechtelijk bewaarder.  

Alejandra Transporte werd voor een voldongen feit gezet toen zijn servers plotseling onbereikbaar waren. Worldstream weigerde informatie te geven en verwees Alejandra Transporte door naar BREIN Toen schakelde Alejandra Transporte ons in. BREIN erkende de servers bij Worldstream te hebben weggehaald en te hebben ondergebracht op een onbekende locatie. BREIN weigerde te zeggen welke hardware zij precies heeft meegenomen en waar zij deze heeft ondergebracht. Ondertussen heeft BREIN zichzelf wel toegang tot de servers verschaft waarop de privé- en zakelijke administratie van Alejandra Transporte staat, en alle content die voor derden op de servers wordt gehost. Alejandra Transporte weet als hosting provider niet welke content hij voor zijn klanten host en is daarvoor ook niet aansprakelijk.

BREIN heeft geen bijzondere opsporingsbevoegdheden maar is een stichting die optreedt voor rechthebbenden. Door kostbare eigendommen van een ander weg te halen zonder dat een rechter daarvoor toestemming heeft gegeven, maakt BREIN zich schuldig aan eigenrichting. Door zich toegang tot de servers te verschaffen, schendt BREIN bovendien de privacy van de eigenaar van de servers en diens klanten.

De inbeslagname van de servers bij BREIN, zal moeten worden gevolgd door een rechtzaak tegen BREIN.

Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat er beslag is gelegd bij BREIN.

Zie ook hier het bericht in De Telegraaf.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (7)

Terr maandag 21 februari 2011 19:02

Goed zo! Die gasten van BREIN denken echt dat ze iets voorstellen, maar ze hebben dezelfde bevoegdheden zoals U en ik, stelt niks voor dus. Ik hoop dat ze goed worden afgestraft voor deze belachelijke actie!

Ajira dinsdag 22 februari 2011 17:47

Wat een schavuiten...

bambam dinsdag 22 februari 2011 17:49

Uils KUIK en

Anon dinsdag 22 februari 2011 23:24

Waar stuur ik geld voor de rechtzaak tegen BREIN?

Stefan woensdag 23 februari 2011 09:35

Heeft Brein zichzelf nu niet erg in de vingers gesneden? Doordat de servers nu bij hen hebben gestaan is de betrouwbaarheid van de servers als bewijs 0% lijkt me. Mocht er nu een zaak komen en er zou illegale content gevonden worden zou ik zeggen: "ja da's leuk en aardig wat Brein gevonden heeft maar het was een onpartijdig onderzoek; misschien hebben ze het er wel zelf op gezet!"

Jan donderdag 24 februari 2011 10:12

Zowieso hebben ze helemaal niets aan die servers omdat die in een rechtzaak zouden gelden als onrechtmatig verkregen bewijs. :)

Peter zaterdag 26 februari 2011 08:49

Hard inzetten die zaak! Brein is gewoon een arrogante ballenclub, die het auteursrecht eerder verkracht dan promoot! Goede actie van Solv!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.