NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Politiek moet duidelijke visie geven op omroepbestel

Politiek moet duidelijke visie geven op omroepbestel

In de aanloop naar de verkiezingen beperkt de discussie over het Nederlandse omroepbestel zich veelal tot het onderwerp bezuinigingen. Een duidelijke visie op de toekomst van de omroepen ontbreekt, volgens NOS directeur Jan de Jong. "In de politiek overheerst de bezuinigingsdrift, terwijl beter kan worden gekeken hoe het bestel publieker en toekomstbestendiger kan. We hebben belang bij een duidelijke visie."

 

Bezuinigen op publieke omroepen heeft niet de voorkeur van de NOS directeur. Als er toch bezuinigd moet worden, dan niet door middel van de kaasschaaf-methode, maar op grond van duidelijke keuzes. Hoewel De Jong het huidige systeem met meerdere afzonderlijke omroepen ingewikkeld vindt, is het tevens “een redelijke afspiegeling van de Nederlandse samenleving.'' Dat systeem hoeft dus niet per sé te verdwijnen. Ook de STER mag wat hem betreft blijven. Een TV-net opofferen heeft geen zin, en het genre amusement mag onderdeel blijven uitmaken van de publieke programmering. Voor de NOS ziet hij een neutrale rol weggelegd.

 

De Jong’s eigen visie op de toekomst van het omroepbestel blijft ook wat neutraal, om niet te zeggen onduidelijk. In ieder geval geen stemadvies dus van de NOS, in tegenstelling tot wat de KRO afgelopen dinsdag deed.

BRON: Adformatie


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.