NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • Politie schendt privacy wetgeving
 • GEPLAATST OP: 30 september 2010
 • GEPLAATST DOOR: Douwe Linders
 • GEPLAATST IN: Privacy
 • GOOGLE+: Douwe Linders

Politie schendt privacy wetgeving

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) op de vingers getikt. De Nederlandse politie handelt al sinds 2006 in strijd met de privacywetgeving bij het invoeren van gegevens in de database van Europol.

Eén van de conclusies van het CBP luidt dat het KLPD in strijd met de wet handelt bij het invoeren van politiegegevens van verdachten van ernstige internationale criminaliteit in het Europol Informatiesysteem (EIS), doordat het onvoldoende maatregelen heeft getroffen om te waarborgen dat de politiegegevens juist en nauwkeurig zijn. Zo ontbreekt een controle of aan de opnamecriteria is voldaan. Bovendien heeft het korps niet genoeg actie ondernomen om ervoor te zorgen dat de politiegegevens worden verwijderd of vernietigd zodra zij niet langer noodzakelijk zijn of wanneer de wet eist dat dit gebeurt.

Het KLPD trekt het boetekleed aan. "Ik onderschrijf deze conclusie", meldt de landelijke korpsbeheerder in een brief aan het CBP. Toch kan het falen van de politie niet direct opgelost worden, omdat de ict-systemen op dit moment niet berekend zijn op de geplande aanpassingen. De landelijke korpsbeheerder schat dat de problemen per 1 januari 2011 pas verholpen zijn.

Lees hier het bericht op Webwereld en hier een samenvatting van het rapport van het CBP

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.