NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Pokersites weer beperkt open na beslag

Pokersites weer beperkt open na beslag

Op vrijdag 16 april jl. legde de FBI beslag op de rekeningen van de drie grootste online pokersites: PokerStars, Full Tilt Poker en Absolute Poker. Het ging daarbij om ongeveer 76 bankrekeningen in 14 landen. Ook werden de websites van de respectievelijke pokersites offline gehaald. Naast de websites zelf werden er bovendien elf mensen in persoon aangeklaagd. Drie van de elf personen zijn reeds opgepakt, de anderen konden niet worden gearresteerd omdat ze zich niet in de VS bevinden. Ondertussen werken de VS samen met Interpol om deze personen alsnog op te sporen. De aanklachten hebben betrekking op het plegen van fraude, het witwassen van miljoenen dollars en het bezigen van illegale praktijken.

De Amerikaanse wetgeving verbiedt sinds 2006 met de  Unlawful Internet Gambling Enforcement Act het online gokken in de VS. De wet verbiedt tevens financiĆ«le partijen om transacties die met internet gokken te maken hebben te accepteren en/of te verwerken. Aanbieders van online pokerspelen in de VS hebben volgens de openbaar aanklager daarom naar andere manieren gezocht om betalingen te kunnen ontvangen en doen. Zo zou er zaken gedaan zijn via payment processors die de transacties van de gokkers verhulden als niet-bestaande orders voor buitenlandse winkels. Ook zou gebruik zijn gemaakt van  kleine banken die in de moeilijkheden geraakt waren door de crisis. In ruil voor investeringen en bonussen namen deze banken de verwerking van online pokertransacties op zich.

Inmiddels zijn twee van de drie pokersites na toestemming van de Amerikaanse openbaar aanklager  weer online. Mensen kunnen hun geld opnemen en er kan door Amerikanen gepokerd worden zonder dat er om geld wordt gespeeld. Overigens mogen pokeraars van buiten de VS nog wel om geld spelen.

Lees hier en hier de volledige berichten.

 

BRON: tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Jorik donderdag 21 april 2011 20:32

Je zal toch maar speler zijn bij een van deze sites, persoonlijk zou ik nu even voor de veilige weg kiezen en de pokersites die in aanraking zijn gekomen met de FBI even ontwijken. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er straks een cashout run volgt en dan ben je je geld kwijt.

Daarnaast heeft het registreren bij andere sites sowieso flinke voordelen, deze proberen momenteel allemaal de lede aan te trekken van de getroffen sites.

Kijk bijvoorbeeld naar PKR ( http://tiny.cc/odzx ) deze geven een 150% deposit bonus met bonuscode "spring11" of 888poker ( http://tiny.cc/c4fny ) die een 20 dollar bonus weggeeft die direct beschikbaar is zonder eerst een bepaald aantal punten te halen.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.