NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • Piratenpartij zal meedoen aan Tweede Kamer verkiezingen

Piratenpartij zal meedoen aan Tweede Kamer verkiezingen

Eerder berichtte ik al dat de Piratenpartij van plan was om deel te nemen aan de Tweede Kamer verkiezingen op 9 juni 2010. Voor verkiezingsdeelname is het onder meer verplicht om voldoende ondersteuningsverklaringen te verkrijgen. Gisteren is gebleken dat de partij voldoende handtekeningen heeft verzameld. De Piratenpartij zal dus meedoen aan de komende verkiezingen. Per district moesten er dertig handtekeningen worden ingezameld. Lijsttrekker Samir Alliouoi meldt dat de Piratenpartij daarin ruimschoots is geslaagd. Vooral in de grote steden zouden veel toezeggingen binnen zijn gekomen, alsmede in Overijssel, waar de lijsttrekker vandaan komt.

De standpunten van de Piratenpartij zullen nu verder worden uitgewerkt. Op dit moment zijn de volgende kernpunten bekend:

 • Privacy van burgers dient gewaarborgd te worden
 • Burgerrechten verdedigen in een informatiesamenleving
 • Vertrouwelijke gegevens moeten veiliger worden opgeslagen en zorgvuldiger worden gebruikt 
 • Het delen van cultuur en informatie bevorderen, mede door het auteursrecht te hervormen
 • Het patentsysteem hervormen ter bevordering van innovatie en kennisdeling 
 • Merkenrecht moet slechts ter identificatie van de producent dienen
 • Overheid open en inzichtelijk maken

   

  Lees hier meer over de Piratenpartij.

 • BRON: piratenpartij.nl


  PAGINA DOORSTUREN

  DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

  REACTIE (1)

  Johan Bosman dinsdag 24 april 2012 11:46

  Het valt mij op dat de Piratenpartij niet als kernpunt heeft het bestrijden van de grootste duurzame bedreiging voor de Nederlandse samenleving:

  Wetenschappelijk onderzoek naar "overheidscriminaliteit" toont aan dat tengevolge van de aanname van het Pikmeerarrest in 1996 waarmee het overheidspersoneel zichzelf juridisch onaantastbaar heeft gemaakt tegenwoordig meer dan de helft van alle misdaad in ons land uit deze zorgvuldig verzwegen criminaliteitsvorm bestaat. Daarmee is de Nederlandse overheid een grotere bedreiging voor de Nederlandse samenleving geworden dan alle "gewone" misdaad in ons land bij elkaar. Ons land wordt dus heimelijk geregeerd door de leden van een juridisch onaantastbare (Pikmeerarrest!) gemeenschapsgeld verduisterende (de minister van justitie houdt geen boek van de post "overheidscriminaliteit") criminele organisatie. Deze criminele organisatie veinst het beste met de samenleving voor te hebben maar is heimelijk haar grootste duurzame bedreiging.

  Bron: wetenschappelijk onderzoek "overheidscriminaliteit als specimen van organisatiecriminaliteit" van hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel Universiteit van Maastricht.

  Wat gaat de Piratenpartij hier aan doen? Wil de Piratenpartij een echte volksvertegenwoordiging zijn of is zij slechts het volgende corrupte en criminele vangnet voor de ontevreden geworden Henk en Ingrid?  EEN REACTIE PLAATSEN

  UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.