NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Paypal overweegt Bitcoin als betaalmiddel

Paypal overweegt Bitcoin als betaalmiddel

Paypal heeft in een recent interview aangegeven dat het Bitcoin op de voet volgt. David Marcus, president van de online betaaldienst, stelt in het interview dat Bitcoin mogelijkerwijs in de toekomst als betaalmiddel aan PayPal wordt toegevoegd.

 

“So I’ve been spending a lot of time looking at it, and it’s truly fascinating actually: the way that the currency’s been designed, and the way that inflation is built in to pay for miners, and all that is truly fascinating. I think that for us at PayPal, it’s just a question whether Bitcoin will make its way to PayPal’s funding instrument or not. We’re kinda thinking about it.”

 

De uitlatingen van Marcus zijn opmerkelijk te noemen. PayPal heeft zich tot op heden verre van digitale valuta gehouden. De voorwaarden van PayPal staan op het moment bijvoorbeeld niet toe dat er via PayPal diensten betaald worden met betrekking tot valutatransacties. Uit de PayPal Acceptable Use Policy:

 

“You may not use the PayPal service for activities that:

[…]3. relate to transactions that […](h) involve currency exchanges.”

 

Toch is het niet verwonderlijk dat PayPal Bitcoin nadrukkelijk in de gaten houdt. Bitcoin is immers een mogelijke bedreiging voor de positie van PayPal op de betaalmarkt. Uit het bovenstaande citaat blijkt volgens mij vooral dat het allemaal zo’n vaart nog niet zal lopen. Mocht PayPal de stap echter nemen om Bitcoin als betaalmiddel toe te voegen, dan zou dat een enorme stap voor de digitale munteenheid betekenen. Welke kant die stap op is, is echter de vraag. Jon Matonis laat zich voor Forbes dan ook kritisch uit over wat het effect op Bitcoin zou zijn van een dergelijke stap.

 

Het is daarnaast de vraag of het echt aantrekkelijk is voor webwinkels om zich met behulp van PayPal in Bitcoins te laten betalen. PayPal rekent immers bijna 3% transactiekosten voor verkopers. BitPay,  rekent bijvoorbeeld slechts 1% per transactie, en Coinbase, dat enkele dagen geleden € 5.000.000 aan durfkapitaal ophaalde, rekent niets voor een transactie in Bitcoins en slechts 1% wanneer de Bitcoins vervolgens omgezet worden in dollars. Gelet op de kleine marges van veel webwinkels is dit toch een wezenlijk verschil.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.