NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Pas op voor de persoonsgegevensbelasting

Pas op voor de persoonsgegevensbelasting

Heeft u hem al op de deurmat gehad? De bekende blauwe envelop van de Belastingdienst met daarin de aanslag voor de nieuwe persoonsgegevensbelasting à € 63,82 per maand, automatisch af te schrijven? Afgelopen week ontvingen enkele Brabanders een brief van de ‘Belastingdienst’ met deze strekking.

 

Uitgangspunt van de nieuwe belasting is dat ter voorkoming van terroristische aanslagen “of andere maatschappijontwrichtende gebeurtenissen” het grootschalige communicatieverkeer in Nederland gecontroleerd moet worden. Wees gerust, de controles vinden plaats door bevoegde ambtenaren die werkzaam zijn in alle gemeenten van Nederland. Helaas is “de consequentie van deze tijdconsumerende controles dat iedere Nederlandse burger moet bijdragen aan de nieuwe belastingvorm”, ook wel ‘data-tax’ genoemd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website www.data-tax.tk(!).

 

Voor wie het nu nog niet door heeft; het betreft hier een spookfactuur. Deze is uiteraard niet afkomstig van de Belastingdienst, maar van een paar boefjes, die wellicht geïnspireerd zijn geraakt door de actie van het Kantoor voor Klanten.

 

De brief van de nep-Belastingdienst, gaat eigenlijk nog veel verder dan de factuur van het Kantoor voor Klanten. Waar de KvK-spookfactuur de ontvangers misleidt door aan te haken bij de afkorting van de Kamer van Koophandel (KvK) en diens huisstijl en logo sterk te benaderen, bevat die van de 'Belastingdienst’ de exacte naam (woordmerk) en logo van de Belastingdienst, alsook de opmaak van de bekende Belastingdienstbrieven.

 

De Belastingdienst doet aangifte van oplichting en waarschuwt mensen om geen geld over te maken. Vooralsnog lijken de spookfacturen alleen in Brabant te zijn bezorgd. Indien de nep-Belastingdienst gebruik zou maken van een postbezorgbedrijf doet deze er verstandig aan de resterende spookfacturen aan de (echte) Belastingdienst af te staan op dienst verzoek. Sandd, de postbezorger van de nep-KvK-facturen kreeg een ex parte aan de broek, omdat zij weigerde de bezorging van de spookfacturen te staken en de resterende af te dragen (art. 1019e Rv. jo. art. 2.22 lid 1 BVIE).  

 

Update: Gezien het onderwerp, zou het ook wel eens een actie kunnen zijn à la Het Nieuwe Rijk. Toch denk ik niet dat dit het geval is, aangezien er destijds subtiele hints werden gegeven (o.a. door de naam, het logo en de website) dat het om een andere afzender ging.

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

Bart van Bragt donderdag 28 januari 2010 21:19

De brief blijkt een actie te zijn van een aantal studenten. Zie:

http://www.fd.nl/artikel/14092221/studenten-stuurden-spookbrief-data-tax

PRESTON27Samantha woensdag 2 februari 2011 23:56

Houses and cars are expensive and not everyone can buy it. But, mortgage loans are created to support people in such situations.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.