NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Part IV: Aanbestedingsperikelen OT2010

Part IV: Aanbestedingsperikelen OT2010

Het blijft rumoerig rond de aanbestedingsprocedure over de inkoop van telecommunicatiediensten over het vaste net (OT2010). Al drie keer eerder berichtte ik over het juridische getouwtrek tussen KPN, Tele2 en de staat.

De opdracht, die circa 15 tot 20 miljoen euro per jaar waard is, werd oorspronkelijk aan KPN gegund. Concurrent Tele2 overlegde daarop documenten waaruit zou blijken dat KPN interne wholesale-korting had bedongen die pas direct voorafgaan aan het einde van de inschrijving voor de aanbesteding openbaar werd gemaakt. De staat besloot naar aanleiding daarvan om KPN uit te sluiten van de aanbesteding en gunde de opdracht aan Tele2.

 

KPN stapte naar de rechter, die besloot dat KPN niet van de aanbesteding uitgesloten mocht worden. De staat ging tegen de uitspraak in hoger beroep, maar het Hof oordeelde dat de staat alsnog aan KPN moest gunnen. Tele2 liet het er niet bij zitten en startte een kort geding.

 

Ondertussen vroeg Tele2 OPTA om te oordelen dat de inschrijving van KPN onrechtmatig was. OPTA oordeelde echter dat dat niet het geval was. Onlangs vroeg Tele2 het College van Beroep voor het Bedrijfsleven om het besluit van OPTA te schorsen, waarop Tele2 wederom bot ving. Er loopt omtrent het besluit van de OPTA ook een civiele procedure, waarin binnenkort uitspraak wordt gedaan.

 

Het geruzie tussen Tele2 en KPN over de aanbesteding kan nog wel even duren. En dat terwijl de begindatum van het contract oorspronkelijk gepland was voor eind 2010. De kans is groot dat het project door alle rechtzaken meer dan een jaar vertraging oploopt, waardoor het programmabureau miljoenen aan schade lijdt. Tijdens de behandeling van het kort geding dat Tele2 startte tegen de voorlopige gunning aan KPN werd duidelijk dat KPN bereid is om deze schade te vergoeden. Dit doet zij echter alleen als de aanbesteding definitief aan KPN gegund is.

 

Lees hier het bericht op Computable.nl 

BRON: Computable en OT2010.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.