NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Parlementair onderzoek naar ICT problemen overheid

Parlementair onderzoek naar ICT problemen overheid

De volgers van mijn blogs en tweets weten dat ik met grote regelmaat berichten plaats over de ICT problemen bij de overheid en semi-overheid. Ook dit weekend was het weer raak: op o.a. Nu.nl (klik hier) viel te lezen dat een groot ICT-project van de 26 waterschappen met automatiseerder Logica op een fiasco is uitgelopen. Er wordt rekening gehouden met een schadepost van maar liefst 25 miljoen euro. Een aantal jaar geleden schatte de Algemene Rekenkamer al in dat de overheid jaarlijks 4 tot 5 miljard kwijt is aan problemen met ict-projecten en dit bedrag lijkt alleen maar te stijgen.

ICT OverheidHet is dan ook niet verwonderlijk dat de Tweede Kamer een parlementair onderzoek wil naar de ict-problemen bij de overheid. Het voorstel hiertoe is gedaan door de SP en het CDA en wordt kamerbreed gedragen.

Het onderzoek, dat vanwege andere lopende onderzoeken pas na mei 2012 kan starten, zal zich zowel richten op beveiliging en privacy, zulks mede naar aanleiding van het DigiNotar debacle, als op het falen van ICT-projecten (waaronder aanzienlijke kostenoverschrijdingen). Ondanks eerdere maatregelen blijkt de overheid de ict-projecten maar niet onder controle te krijgen. Ik hoop dat het parlementair onderzoek nu eindelijk gaat leiden tot een concrete en effectieve aanpak van deze geldverslindende onkunde.

Lees hier het hele bericht op WebWereld.

 

 

BRON: Nu.nl en WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

jongleerbeer dinsdag 13 mei 2014 21:31

Vijftien jaar geleden had in al twijfels over de projectmatige aanpak van ICT. Zelf heb ik alleen ervaring met bedrijfsleven. Maar bij overheid zijn problemen niet minder.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.