NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Overheid print e-factuur en verwerkt handmatig

Overheid print e-factuur en verwerkt handmatig

Onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, uitgevoerd door bureau EIM, toont aan dat maar liefst 58% procent van de Nederlandse overheids-instellingen elektronisch ontvangen inkoopfacturen op een ouderwetse manier behandelt: ze drukken de factuur af en verwerken hem handmatig. Dit komt met name voor bij uitvoeringsinstanties, ministeries en kleine gemeenten. Het is al wel een vermindering ten opzichte van een eerdere onderzoeksmeting in juni 2008 (toen lag het percentage nog op 71,5%), maar het is op zijn zachtst gezegd wel bedroevend te noemen.

Ook blijkt uit hetzelfde onderzoek dat de Nederlandse overheid er conform de doelstelling van het kabinet uit 2009 er niet in is geslaagd om in 2010 10% van de inkoopfacturen elektronisch te ontvangen en te verwerken. Dit is in 2010 blijven hangen op 6%.

Dit onderzoek bevestigt het beeld waarover ik eerder deze week ook al blogde, namelijk dat de overheid hopeloos achterloopt als het om ICT gaat. Hopelijk verdwijnt dit onderzoek niet in een la, maar wordt er concreet iets mee gedaan. Het Ministerie waartoe ook Innovatie behoort, zou toch een voortrekkers- en voorbeeldrol hierin moeten hebben.

Lees hier het hele bericht op Computable.

 

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Steven Ras woensdag 12 januari 2011 18:02

Bron of link naar bron klopt niet (gaat nu naar Computable)

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.