NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Overheid kondigt nieuwe (ICT) inkoopvoorwaarden aan

Overheid kondigt nieuwe (ICT) inkoopvoorwaarden aan

De werkgroep Justitie heeft bekend gemaakt dat de specifiek voor ICT ontwikkelde inkoopvoorwaarden voor de rijksoverheid in concept klaar zijn. Ze liggen nu ter goedkeuring bij de minsterraad. Deze zogeheten ARBIT-voorwaarden (Algemene Rijksvoorwaarden bij IT-overeenkomsten) moeten een alternatief bieden voor de oude ARVODI-voorwaarden, die vanuit ICT-hoek zwaar bekritiseerd werden omdat ze moeilijk toepasbaar zijn op de inkoop van ICT producten en diensten.

Hoewel de inhoud van de nieuwe ARBIT voorwaarden nog niet openbaar is gemaakt, is via Justitie al wel mondeling informatie verstrekt.  Een opvallende bepaling lijkt te zijn de verplichting aan IT-leveranciers om ook oude IT-producten, met name software, te blijven ondersteunen tot maar liefst vijf jaar na het uitbrengen van nieuwere versies. Voorts geldt de verplichting aan leveranciers om technische gebreken te herstellen tot één jaar na acceptatie van het geleverde, daar waar de ICT-Office voorwaarden en veel kortere en beperktere garantiebepaling kennen.

De ARBIT voorwaarden hebben in vergelijking met de ARVODI voorwaarden als belangrijkste voordeel dat ze meer rekening houden met het specifieke karakter van ICT-transacties, aldus de werkgroep. Of dat daadwerkelijk het geval is zal moeten blijken zodra de concrete tekst beschikbaar is. Branche-organisatie ICT-Office onthoudt zich in ieder geval tot de officiële vrijgave van commentaar.

Lees hier het hele artikel in AutomatiseringGids.

BRON: AutomatiseringGids


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.