NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Overal ter wereld betalen met bitcoin? Het kan!

Overal ter wereld betalen met bitcoin? Het kan!

Bitcoin blijft een bijzonder fenomeen, waar iedereen een mening over heeft. Afhankelijk van aan wie je het vraagt, is bitcoin het geld van de toekomst, of erger dan de tulpenmanie. Feit is dat het daadwerkelijke gebruik van bitcoin als betaalmiddel beperkt blijft. Daar zou verandering in kunnen gaan komen.

 

Xapo, een aanbieder van een online bitcoin wallet, zal binnenkort bitcoin credit cards gaan aanbieden. De credit cards zijn gekoppeld aan je wallet, en worden overal geaccepteerd waar MasterCard credit cards geaccepteerd worden. De verkoper wordt betaald in reguliere valuta, de koper betaalt in bitcoin.

 

Aan de achterkant werkt het als volgt: wanneer je een betaling verricht met je bitcoin credit card, checkt Xapo of er voldoende bitcoin in de wallet zijn om met de huidige koers het benodigde bedrag te kunnen betalen. Als dat het geval is, wordt het corresponderende bedrag in bitcoins verkocht via Bitstamp, zodat de winkel betaald kan worden in de valuta van zijn keuze.  

 

Eigenlijk is de dienst die Xapo nu gaan aanbieden een beetje vreemd. Bitcoin is bedoeld als alternatief voor traditionele betaalmiddelen, zoals de credit card. Met deze ‘oplossing’ worden de twee betaalsystemen in feite alleen maar aan elkaar geschakeld, zodat de voordelen van het gebruik van bitcoin (zeer beperkte transactiekosten, directe betaling) volledig teniet gedaan worden. Daar staat tegenover dat deze dienst het wel mogelijk maakt om overal ter wereld te betalen met bitcoin, en dat is een grote stap in de richting van ‘mainstream adoption’.

BRON: techcrunch.com


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (3)

Marius van Voorden vrijdag 25 april 2014 12:57

Ze hebben nog geen officiële afspraken met MasterCard danwel Visa, maar hopen die te krijgen via een partnerschap met een andere bank. Dit is eerder geprobeerd maar werkte toen niet echt geweldig:
http://www.theverge.com/2012/8/22/3260584/bitinstant-bitcoin-debit-card-official

Ik wacht dus nog even af. Als het wél lukt sta ik vooraan in de rij :)

Patrick vrijdag 25 april 2014 16:28

Geweldige innovatie! Sta 100% achter BItcoin en steun het ook door Coins te kopen .. Dit gaat het worden.. Top!! http://www.prepaid-mastercard.nl/bitcoin/

Paul vrijdag 25 april 2014 23:48

Twee werelden komen elkaar tegemoet. Zo lijkt het. Natuurlijk is het verdienmodel niet vergeten. Maar, goed .... voor zover is het nog niet allemaal helemaal rond. Kwestie van onderhandelen en babbelen.. ;-)

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.