NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • OPTA verbiedt gekwalificeerde certificaten DigiNotar

OPTA verbiedt gekwalificeerde certificaten DigiNotar

Aan de ellendige nasleep van de DigiNotar-hack lijkt voorlopig geen einde te komen. Toezichthouder OPTA heeft vandaag in een verklaring op haar website laten weten:

"Uit onderzoek van OPTA naar de uitgifte van gekwalificeerde certificaten door DigiNotar, blijkt dat de betrouwbaarheid van deze certificaten niet langer te garanderen is. OPTA beÃĢindigt daarom de registratie van DigiNotar. Dit houdt in dat het bedrijf zijn uitgegeven gekwalificeerde certificaten in moet trekken en geen nieuwe gekwalificeerde certificaten meer mag uitgeven. Gekwalificeerde certificaten zijn certificaten waarmee elektronische handtekeningen kunnen worden gezet, vaak door middel van een pasje met chip. OPTA heeft de wettelijke taak om toezicht te houden op de uitgifte van uitsluitend dit type certificaten."

DigiNotar heeft op grond van deze beslissing de verplichting om zijn klanten te informeren over de intrekking van de gekwalificeerde certificaten. Ook hierop zal OPTA toezicht houden.

Het Openbaar Ministerie (OM) doet op dit moment nog onderzoek naar Diginotar ten aanzien van de "gewone" certificaten. Meer ellende valt dus te verwachten.

Lees hier het bericht op Nu.nl. 

BRON: OPTA en Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.