NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • OPTA: tien grote hotels moeten misschien als ISPs gezien worden

OPTA: tien grote hotels moeten misschien als ISPs gezien worden

Een aantal grote hotels zijn aangeschreven door de OPTA. De telecomtoezichthouder beschouwt de hotels annex congrescentra als ISP’s, zo meldt Webwereld. De OPTA heeft de hotels verzocht een verklaring in te vullen over het aanbieden van internetdiensten aan klanten. Uiteindelijk dienen de hotels zich wellicht te registreren als ISP, hetgeen 250 euro aan administratiekosten kost. De telecomtoezichthouder schrijft aan de hotels dat:

 

"OPTA een signaal heeft ontvangen dat uw onderneming mogelijk openbare electronische communicatiediensten en/of openbare electronische communicatienetwerken aanbiedt. Als dit het geval is, dient uw onderneming geregistreerd te staan bij het college waarvoor u een mededeling kunt doen met bijgaand formulier."

 

Aanbieders van openbare communicatiediensten - zoals internet service providers (ISP’s) - zijn verplicht zich te registreren bij OPTA. Ook zijn zij verplicht het aftappen van het internetverkeer mogelijk te maken en hebben zij een bewaarplicht voor alle data die via die lokale toegang over het internet is gegaan.

 

De OPTA zou niet van plan zijn de hele hotelbranche aan te schrijven. De telecomtoezichthouder richt zich vooralsnog alleen op tien grote hotels. “Dat zijn dus echt grote partijen die datadiensten bieden, bijvoorbeeld ten behoeve van congressen. We hebben signalen dat deze hotels de rol van internetleverancier op zich nemen”, zegt Cynthia Heijne namens OPTA in Webwereld.

 

De OPTA is nog niet helemaal zeker of de hotels onder de registratieplicht vallen. Heijne: “Als die grote hotels daadwerkelijke aanbieders van openbare communicatiediensten zijn, dan betekent dat niet direct dat zij zich moeten registreren en aan alle wet- en regelgeving moeten voldoen als ook ‘echte’ ISP’s.” De hotels zouden er ook voor kunnen kiezen de dienstverlening zodanig aan te passen dat zij niet meer als openbare aanbieders kwalificeren.

 

De organisatie Horeca Nederland laat in een verklaring weten het niet eens te zijn met de gang van zaken.

 

Zie hier en hier berichten op Webwereld.

 

Ook de international pers bericht over de zaak, zie hier bijvoorbeeld berichtgeving op PC World.

 

 

BRON: Webwereld, PC World


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.