NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Opmerkelijke uitspraak over kleinkindonbereikbaar.nl.

Opmerkelijke uitspraak over kleinkindonbereikbaar.nl.

De voorzieningenrechter te Utrecht oordeelt dat de beheerder van een website die grootouders de gelegenheid biedt hun verhaal te vertellen over de kleinkinderen die zij om uiteenlopende redenen niet meer kunnen zien, op onrechtmatige wijze persoonsgegevens verwerkt. De rechter overweegt zelfs dat, gezien de onrechtmatige verwerking van de gegevens, eisende partijen ook aanspraak kunnen maken op vernietiging van die persoonsgegevens - echter dat is niet gevorderd.

Een opmerkelijk vonnis, dat overigens wel uitgebreid is gemotiveerd. Zie hier de link. Ik raad een ieder aan dit vonnis te bestuderen. Ik beperk mij één opmerking: de rechter wijst een beroep op de niet-aansprakelijkheidsregeling voor tussenpersonen af. De overweging daartoe is dat voornoemde regeling niet van toepassing is op kwesties van privacybescherming. Wat mij betreft onjuist. Ik wijs tot slot nog op een interessante discussie over dit vonnis, hier te vinden 
 

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Reinier Rijke zaterdag 11 juli 2009 15:48

Er is meer opmerkelijk aan dit kort geding. Enkele uitlatingen en een vraag van de rechter tijdens de zitting gaven mij de indruk dat ze haar oordeel al gevormd had, vóór de pleitnota's ter sprake kwamen. Ook enkele stevige kwalificaties in het vonnis bevestigen mijn indruk.

Een teleurstellende ervaring, en dan niet zozeer vanwege de uitslag, maar vanwege de wijze waarop.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.