NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Open Source Jaarboek 2010 uitgereikt

Open Source Jaarboek 2010 uitgereikt

Afgelopen maandag werd het eerste exemplaar van de vierde editie van het Open Source Jaarboek (jaargang 2010) uitgereikt. Open Source jaarboek


SOLV was daarbij, op uitnodiging van de redactie (Hans Sleurink, Jan Stedehouder en jan Willem Broekema). De uitnodiging was aan ons verzonden, omdat ondergetekende en Wouter Dammers ook een artikel hebben aangeleverd voor het jaarboek.

Onder de titel "aansprakelijk voor fouten in (open source) software, of toch niet?" bespreken wij (op verzoek van de redactie) in vogelvlucht een tweetal mogelijke grondslagen voor aansprakelijkheid: productenaansprakelijkheid en contractuele aansprakelijkheid. Het voorstel van een tweetal eurocommissarissen om consumenten dezelfde basisrechten te garanderen bij de aanschaf van digitale producten als bij de koop van fysieke producten, is aanleiding geweest voor het artikel. De BSA heeft destijds veel kritiek geuit op het voorstel.  

De discussie is, vlak nĂ¡ het sluiten van de deadline voor ons artikel, overigens weer leven ingeblazen omdat het Hof Arnhem (als nevenzittingsplaats van Amsterdam) recent heeft geoordeeld dat de aanschaf van standaardsoftware onder het Nederlands koopregime valt. Zie daarvoor hier mijn eerdere bericht.  

De uitreiking van jet jaarboek 2010 werd georganiseerd door Media Update, uitgever van het Open Source jaarboek, in samenwerking met Internet Society Nederland. Sprekers waren onder meer prof. dr. Gerard van Oortmerssen (ICT Regie), Marc Vloemans (branchevereniging OSSLO), Jan Stedehouder (redacteur Open Source Jaarboek) en Hans Sleurink (Media Update). De bijeenkomst werd  voorgezeten door Arda Gerkens (SP).PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.