NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Ook buiten China zou Apple inbreuk van haar intellectuele eigendomsrechten moeten blijven aanpakken

Ook buiten China zou Apple inbreuk van haar intellectuele eigendomsrechten moeten blijven aanpakken

Apple’s intellectuele eigendomsrechten ook buiten China geschonden

 

Eerder berichtte ik al over de Apple’s voornemens om de counterfeit van haar producten aan te pakken. Deze zomer kwamen zelfs berichten naar buiten van neppe Apple winkels in China. Vandaag stuitte ik op een via via op een andere inbreuk van Apple’s intellectuele eigendomsrechten.

 

In one of the Fasion Capitals of the world Milaan is een winkel met de naam Mela Store. Op de website lijkt de winkel uitsluitend producten van Apple te verkopen. In tegenstelling tot de winkels in China, lijkt Mela Store originele Apple producten aan te bieden.

 

Er is echter een ander punt dat ik onder de aandacht wil brengen. Merkrechtelijk kan er wel wat worden opgemerkt ten aanzien van het onderscheidingsteken van Mela Store.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  (Apple)                                                             (Mela Store)

 

De appels lijken overeen te komen. Ik krijg de indruk dat Apple Inc. en Mela Store toch op een bepaalde manier aan elkaar zijn verbonden. Deze indruk wordt versterkt door hetgeen ik op de Facebook-pagina van Mela Store aantref.  

 

Op de Facebook-pagina van Mela Store staat vermeld dat zij werknemers zijn van Steve Jobs (ex-CEO van Apple). Deze Facebook-pagina wekt bij mij steeds meer de indruk dat Apple en Mela Store aan elkaar zijn gelieerd.

 

Naar mijn mening kan een Facebook-pagina gezien worden als een factor, die kan worden meegenomen bij de beoordeling of er sprake is van merkinbreuk.

 

Ik zal wellicht niet de enige zijn, die zal denken dat Apple en Mela Store aan elkaar zijn gelieerd. Facebook kent inmiddels meer dan 1 miljard gebruikers. Ook is de zoekfunctie van Facebook gemakkelijk in gebruik.

 

Steeds meer ondernemingen maken dan ook gebruik van social media om reclame te maken voor hun producten. Deze wijze van adverteren is relatief goedkoop en het potentiële publiek is enorm. Het nadeel voor ondernemingen, die zich op (of over) het randje van het toelaatbare begeven, is dat een dergelijke Facebook-pagina in bereik kan komen van Steve Jobs (of zijn opvolger).

 

BRON: marques.org en techzine.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.