NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Ontheffing voor Europese productiequota's voor Chellomedia

Ontheffing voor Europese productiequota's voor Chellomedia

Chellomedia krijgt ontheffing van het wettelijk vastgestelde percentage Europese producties voor het programma-aanbod op de tv-programmakanalen Film 1 en Film 1.2.

Chellomedia beargumenteert dat een filmkanalen alleen levensvatbaar kunen zijn indien de films die op dit kanaal te zien zijn aansluiten bij de wensen van de abonnees. Chellomedia geeft aan dat zij zich daarom bij het bepalen van haar programmering aansluit bij het bioscoopbezoek in Nederland. Indien zij tegen de interesse van het publiek in een tekort aan films uit de VS in haar programmering opneemt, brengt dat volgens haar de economische levensvatbaarheid van haar filmkanalen in gevaar.

Het Commissarriaat voor de Media is van oordeel dat er sprake is van een bijzonder geval als bedoeld in artikel 3.20, tweede lid, van de Mediawet 2008 op grond waarvan een tijdelijke ontheffing gerechtvaardigd is. Chellomedia verkeert immers in een bijzondere economische positie nu gesteld kan worden dat haar premium movie service kanalen zich nog in een (economische) opbouw fase bevinden.

Lees hier het hele bericht.

BRON: Commissariaat voor de Media


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.