NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Online oppositieprocedure voor merken bij BBIE

Online oppositieprocedure voor merken bij BBIE

Sinds deze week is het mogelijk om ook online oppositie in te stellen tegen merkaanvragen.

Binnen 2 maanden na publicatie van een merkaanvraag kan de houder van een ouder merk oppositie instellen indien, kort gezegd, het aangevraagde merk:

a.     identiek is en voor dezelfde waren of diensten wordt gedeponeerd;

b.    identiek of overeenstemmend is, en voor dezelfde of soortgelijke waren of diensten wordt gedeponeerd, indien bij het publiek verwarring kan ontstaan;

c.     identiek of overeenstemmend is, en voor dezelfde of soortgelijke of niet-soortgelijke waren of diensten wordt gedeponeerd, en het oudere merk bekend is in de Benelux, mits door het gebruik, zonder geldige reden, van het jongere merk ongerechtvaardigd voordeel wordt getrokken uit of afbreuk wordt gedaan aan het onderscheidend vermogen of de reputatie van het oudere merk;

d.    verwarring kan stichten met het oudere merk als dat een algemeen bekend merk is in de zin van artikel 6bis van het Verdrag van Parijs.

Oppositie kan op een of meer oudere merken berusten. De oppositie is pas ingesteld als de oppositiekosten zijn betaald. Oppositie kan ook worden ingesteld door de opposant zelf, door een merkengemachtigde of door een advocaat die de opposant vertegenwoordigt.

Online oppositie instellen en meer lezen over de oppositieprocedure kan op deze website van het BBIE.

BRON: boip.int


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.