020 530 0160

Omroep weigert naw-gegevens prijs te geven

Gepubliceerd op 8 januari 2009 categorieën 

Moord


Hardloper Alex Wiegmink werd in 2003 op de Posbank bij Rheden vermoord. Zijn lichaam werd in Noord-Brabant teruggevonden in een uitgebrande auto. Vijf jaar na de moord met een 47-jarige Arnhemmer aan als verdachte aangehouden. Later dat jaar oordeelde de rechter dat hij moest worden vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. Volgens de rechter was er gedurende het onderzoek geen reden de man nog langer vast te houden. De politie hield de verdachte direct na zijn vrijlating evenwel weer aan; dit maal op verdenking van een ander strafbaar feit.


Omroep Gelderland berichtte de afgelopen jaren uitvoerig over de moordzaak. Op de website van de regionale omroep kon worden gereageerd. Justitie heeft de omroep thans verzocht de internetadressen te overhandigen van mensen die hebben gereageerd op berichtgeving over de moordzaak vermoedelijk in de hoop dat dit bewijs of getuigen oplevert.


De Omroep Gelderland weigert echter aan het verzoek gevolg te geven. Volgens de regionale omroep vallen de die gegevens onder de journalistieke bronbescherming. De omroep wordt daarin gesteund door de Nederlandse  Vereniging van Journalisten (NVJ).


Het valt nog te bezien of Justitie het thans op een juridische procedure laat  aankomen. Per slot van rekening heeft de minister van Justitie onlangs bekend gemaakt in de wet een verschoningsrecht voor journalisten op te willen nemen. Een juridische procedure zou daarmee op gespannen voet staan. 

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Cyril van der Net

publicaties

Gerelateerde artikelen