NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Occupy-demonstrant bekent schuld zodat Tweets verzegeld blijven

Occupy-demonstrant bekent schuld zodat Tweets verzegeld blijven

Al gedurende enkele maanden volgen we de strijd van Twitter en de Occupy Wall Street- demonstrant Malcolm Harris tegen de Amerikaanse autoriteiten om de Tweets en gebruikersinformatie van Harris. Nadat Twitter in september dit jaar de geƫiste informatie in een verzegelde enveloppe had overhandigd aan de Amerikaanse autoriteiten, heeft nu Harris de volgende zet gedaan in deze strijd. Harris gaat namelijk schuld bekennen in de zaak naar aanleiding van de Brooklyn Bridge protesten in oktober 2011.

Naast de procedures die Harris en Twitter voeren tegen de Amerikaanse autoriteiten loopt natuurlijk nog steeds de zaak waar het verzoek om de gebruikersinformatie en de Tweets oorspronkelijk voor was gedaan bij Twitter, namelijk de aanklacht jegens Harris wegens het verstoren van de openbare orde bij de Occupy beweging in New York. In die zaak betoogt Harris dat de demonstranten door de politie naar de brug waren geleid en dus in de veronderstelling waren dat hun gedragingen geautoriseerd waren. De betreffende Tweets zouden deze stelling ontkrachten.

In de plaats van zich verder te verweren in die procedure gaat Harris nu schuld bekennen voor het verstoren van de openbare orde. Op deze manier wil Harris voorkomen dat de verzegelde enveloppe in deze zaak geopend wordt en de inhoud ervan openbaar als bewijs in de zaak. Bovendien is hij bang dat de inhoud van de Tweets negatieve gevolgen zal hebben voor andere demonstranten.

De straf die Harris boven het hoofd hangt door schuld te bekennen is overigens maximaal 15 dagen gevangenisstraf, die hij al reeds in voorarrest heeft uitgezeten.

BRON: Twittermania.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.