NL EN

NOS valt buiten de boot

De Nederlandse Omroep Stichting is op zijn zachtst gezegd niet blij. SBS heeft van de KNVB de rechten gekregen om verslag te doen van de huldiging van het Nederlands elftal aanstaande dinsdag, omdat zij volgens de KNVB al jaren de thuiszender van Oranje is. Daarbij heeft SBS exclusief toegang backstage en de eventuele rondvaartboot, terwijl de NOS al wekenlang het WK verzorgt. 

De huldiging kan op grond van artikel 72 Mediawet worden aangemerkt als 'een evenement van aanzienlijk belang voor de samenleving'. Dit heeft tot gevolg dat het moet worden uitgezonden op een open net door middel van geheel of gedeeltelijke rechtstreekse verslaggeving. Dat de verslaggeving van dit evenement wordt voorbehouden aan de commerciƫle omroep zet ook kwaad bloed bij de CDA en zal de nodige kamervragen stellen.

De NOS wil nog in gesprek met SBS. De KNVB heeft aan de rechten bepaalde voorwaarden verbonden, waaronder het verlenen van sublicenties. Denkbaar is dat de NOS op zijn minst een gelijkwaardige positie wil verwerven. Misschien komt alles dus toch nog goed. Als het overigens aan octopus Paul ligt gaat het hele feest niet door. Hij ziet Oranje niet als favoriet.

 

Niels Pietersen

BRON: knvb.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (3)

Sarah vrijdag 9 juli 2010 16:51

Is de stagiaire naamloos? :)

...ik nog even vrijdag 9 juli 2010 16:53

Ik refereer hier aan: " Geplaatst door: Stagiair " (en niet het onderschrift).

Laten we hopen dat Paul ongelijk heeft.

EsterBeasley20 donderdag 18 augustus 2011 20:54

Set your life time easier get the loans and everything you need.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.