NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nog steeds geen procedure over de foto’s van Amalia

Nog steeds geen procedure over de foto’s van Amalia

Op 24 april 2013 publiceerde de Nieuwe Revu een tweetal foto’s van kroonprinses Amalia op het hockeyveld. Het publiceren van deze foto’s is echter in strijd met de Mediacode. De Mediacode geeft sinds 2005 richtlijnen voor het maken en publiceren van foto’s van de Koninklijke Familie. De afspraak is dat geen foto’s van de Koninklijke Familie worden gemaakt in privésfeer, waartegenover staat dat de media die zich aan deze afspraak houden worden uitgenodigd voor de officiële fotomomenten van het Koningshuis.

De Nieuwe Revu vindt de Mediacode echter een ‘kwalijke situatie’. De Nieuwe Revu besloot in strijd met de code de foto’s van Amalia te plaatsen om zo te pogen verandering teweeg te brengen in het mediabeleid rondom de Koninklijke Familie. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) was not amused door deze actie van Nieuwe Revu en kondigde aan juridische stappen te gaan ondernemen. Deze juridische stappen zijn echter tot op heden uitgebleven.

Het dreigen met juridische stappen, om die vervolgens niet uit te voeren, lijkt een gewoonte te worden van de RVD. Eerder al werd het voornemen om juridische stappen te nemen geuit toen de Pers in 2007 een foto publiceerde van Amalia op haar eerste schooldag en in 2008 en 2011 vanwege de foto’s van Maximà en Willem Alexander onderweg naar het tienjarige huwelijksfeest van prins Maurits en Marilène. De vraag is nu of door dit beleid van de RVD meer schapen de Nieuwe Revu zullen volgen over de Mediacode-dam of zal de RVD toch nog zijn tanden laten zien?

BRON: The Post Online


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.