NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nog meer vertraging voor aanbesteding OT2010

Nog meer vertraging voor aanbesteding OT2010

Al eerder schreef ik over de aanbestedingsperikelen omtrent het cluster Vaste Telefonie bij de overheid. Onder de noemer OT2010 werd eind 2009 een aantal telecomdiensten aanbesteed voor zo’n 200 (semi-)overheidsinstellingen. Het cluster Vaste Telefonie heeft inmiddels tot het nodige juridische wapengekletter geleid.

 

De opdracht, die circa 15 tot 20 miljoen euro per jaar waard is, werd oorspronkelijk aan KPN gegund. Concurrent Tele2 overlegde daarop documenten waaruit zou blijken dat KPN interne wholesale-korting had bedongen die pas direct voorafgaan aan het einde van de inschrijving voor de aanbesteding openbaar werd gemaakt. De staat besloot naar aanleiding daarvan om KPN uit te sluiten van de aanbesteding en gunde de opdracht aan Tele2. Hoewel KPN zich met haar actie een zekere voorsprong heeft verworven ten opzichte van de concurrenten, oordeelde de rechter dat KPN niet van de aanbesteding uitgesloten mocht worden. De staat moest de gunning aan Tele2 intrekken en de opdracht opnieuw aanbesteden.

 

De staat ging tegen de uitspraak in hoger beroep, maar besloot ondertussen alvast een voorwaardelijke heraanbesteding uit te schrijven. Deze zal worden ingetrokken wanneer de staat gelijk krijgt in hoger beroep. Telecombedrijf BT Nederland, dat als derde eindigde in de aanbesteding, wacht de uitspraak echter niet af en spant een kort geding aan tegen de heraanbesteding. Waarschijnlijk acht BT zijn kansen in de oorspronkelijke aanbestedingsprocedure groter dan die in de heraanbesteding.

 

In afwachting van de uitkomst van het kort geding, waarvan de zitting op 27 april plaats zal vinden, wordt de sluiting van de inschrijvingstermijn voor de heraanbesteding uitgesteld. Deze lag op aanstaande maandag 28 maart. Door de rechtsgang van BT loopt het aanbestedingstraject nog eens extra vertraging op. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het project in oktober 2010 zou worden toegekend. De vertraging bedraagt dus al minimaal een half jaar.

 

--- update ---

BT geeft aan dat de huidige aanbieders, KPN en Tele2, een oneerlijke informatievoorsprong hebben. Zij beschikken over meer informatie over de te leveren ISDN-diensten. Het gaat dan met name om gegevens over het aantal locaties, hun exacte adres en de belprofielen van de gebruikers. Volgens BT weigert  programmabureau OT2010 deze informatie te delen met alle inschrijvers, waardoor KPN en Tele2 beter in staat zijn om een concurrerende offerte uit te brengen. 

BRON: Computable en OT2010.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.