NL EN

.nl-domeinnamen op nummer 3

Uit onderzoek van Hostnet blijkt dat er in 2011 607.300 .nl-domeinnaam registraties zijn verricht. Volgens de SIDN- teller zijn er nu (25 januari 2011, 12:30 uur)  4.841.909 geregistreerde .nl-domeinnamen.

Nederland is hiermee gestegen naar de 3 plaats op de domeinnaam registratie-ranglijst. .nl-domeinnaam moet nu alleen de .co.uk- en de .de-domeinnaam voor  zich dulden.

De toename van het aantal registraties kan worden verklaard door de snelle internetverbindingen in Nederland en het toenemend gebruik van het internet onder de bevolking. Ook stelt Hostnet dat een .nl-domeinnaam enige aanzien geeft.

In het onderzoek wordt zelfs de domeinnaamdichtheid niet onbesproken gelaten: 1 .nl domeinnaam op elke 3 Nederlandse inwoners.

Hostnet ziet echter ook nadelen: de (originele) .nl-domeinnamen raken op. Anderzijds biedt dit perspectief voor originele domeinnamen, zoals www.in2solv.nl. Ik denk dat het nog wel even kan duren voordat de .nl-domeinnamen opraken.

Het complete onderzoek wordt overigens op 15 februari as. gepubliceerd. In het onderzoek zal ook aandacht worden besteed aan nieuwe ontwikkelingen zoals de .xxx-domeinnamen en de nieuwe g-TLD, zoals .solv.

BRON: weblog.hostnet.nl en emerce.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.