NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nieuwe topman moet drama ICT politie oplossen

Nieuwe topman moet drama ICT politie oplossen

De huidige directeur van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), André Regtop, wordt per 1 augustus a.s. de nieuwe directeur van de vtsPN (Voorziening tot samenwerking Politie Nederland). Dit is de ICT-dienst van de politie.

Met de benoeming van de nieuwe directeur hoopt men een einde te maken aan de grote ict-problemen bij de politie. Door een gebrek aan grip bij de korpsbeheerders, eigengereid gedrag van de korpschefs, tekortschietend toezicht door de minister en een niet-functionerende ict-organisatie is de ontiwkkeling van nieuwe ICT-systemen voor de politie volledig ontspoord. Van de oorspronkelijke gebudgetteerde 46 miljoen euro zijn de kosten opgelopen tot minstens 70 miljoen euro. Degenen die met de systemen moeten werken kunnen er vervolgens in het geheel niet mee uit de voeten. De nieuwe systemen zijn niet toekomstvast, matig gebruiksvriendelijk en niet eenduidig ingevoerd. Ze frustreren eerder het politiewerk dan dat ze het ondersteunen. E.e.a. blijkt uit uit het rapport 'ICT politie 2010' van de Algemene Rekenkamer, uitgevoerd op verzoek van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, na aandringen van de Tweede Kamer  medio november 2010. 

De Minister heeft vanwege de grote problemen op 1 mei de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de vtsPN overgenomen van de korpsbeheerders. Het aanstellen van Regtop is een van zijn eerste zichtbare wijzigingen.

Lees hier het hele bericht op Computable.nl.

BRON: Computable.


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.