NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nieuwe technologiestandaard voor overheden

Nieuwe technologiestandaard voor overheden

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (“SIDN”) heeft aangegeven dat de vraag naar domeinen die beveiligd zijn met de veiligheidsstandaard DNSSEC sterk zal stijgen.

De reden voor de stijging is dat het Forum College en Standaardisatie (het “Forum”) DNSSEC heeft toegevoegd aan de ‘pas toe of leg uit’-lijst. Het Forum plaatst hierop technologieën die overheden moeten gebruiken. Doen ze dat niet, dan moeten ze daarvoor een goede reden kunnen aanvoeren. DNSSEC domeinen zorgen voor een beter beveiligd fundament van het internet, waardoor identiteitsfraude en internetdiefstal beter zou zijn te voorkomen, aldus het Forum.

Het Forum volgt bij het plaatsen van technologieën op voornoemde lijst over het algemeen de Europese richtlijn zoals vastgelegd in de European Interoperability Framework. Doel van de lijst is om afhankelijkheid van een technologie te voorkomen en om er voor te zorgen dat elke burger ongeacht de gebruikte technologie (veilige) toegang kan krijgen tot digitale overheidsinformatie.

Lees hier het volledige bericht.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.