NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nieuwe gebruikersvoorwaarden diensten Microsoft

Nieuwe gebruikersvoorwaarden diensten Microsoft

In navolging van Google die in maart dit jaar zijn privacyvoorwaarden aanpaste, gaat ook Microsoft veranderingen doorvoeren. Deze veranderingen zijn doorgevoerd in de Microsoft Service Terms Agreement, waarin de gebruiksvoorwaarden van de Microsoft diensten staan beschreven. Deze diensten omvatten Microsoft Hotmail, Microsoft SkyDrive, Microsoft-account, Windows Live Messenger, Microsoft Photo Gallery, Microsoft Movie Maker, Microsoft Mail Desktop, Microsoft Writer, Bing, MSN, Office.com en andere diensten die naar de voorwaarden verwijzen. De nieuwe voorwaarden zullen ingaan op 19 oktober 2012.

Tot dusver kon Microsoft informatie die het verzamelde in het kader van een specifieke dienst uitsluitend gebruiken om de betreffende dienst aan te bieden. Onder de nieuwe voorwaarden is het voor Microsoft echter ook mogelijk om gegevens die door de verschillende Microsoft diensten verzameld worden te combineren, om zijn producten en services aan te bieden, te beveiligen en te verbeteren. Zo mag Microsoft onder andere informatie uit e-mails, chatberichten of foto’s halen om de functionaliteit van zijn services uit te breiden of te verbeteren. Deze wijziging maakt het mogelijk om bijvoorbeeld met de zoekmachine Bing binnen Hotmail of Skydrive te kunnen zoeken of diensten verder te personaliseren.

Het combineren van gegevens van verschillende diensten is ten tijde van de wijziging van de Google privacyvoorwaarden al zwaar bekritiseerd door onder andere de Artikel 29 Werkgroep die adviseert over de naleving van Europese privacywetgeving. Op verzoek van deze Werkgroep is de Franse privacyautoriteit Commission nationale de l'informatique et des libertés (CNIL), de tegenhanger van het Nederlandse College Bescherming Persoonsgevens (CBP), eerder dit jaar hierover een onderzoek gestart. Het definitieve rapport wordt deze maand verwacht.

De vraag is of de aangekondigde wijzingen van de gebruiksvoorwaarden van Microsoft een soortgelijke reactie zullen uitlokken bij de Europese privacyautoriteiten. De wijziging is niet van soortgelijke omvang als bij Google en lijkt alleen betrekking te hebben op inhoud die gebruikers uploaden met de diensten van Microsoft. Alhoewel Microsoft stelt dat het maatregelen neemt om “de privacy van gebruikers te behouden” kan de wijziging echter grote implicaties hebben voor de privacy van de gebruikers, omdat het mogelijk maakt om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan de inhoud van (persoonlijke) documenten van gebruikers. Gezien de wijdere trend om gegevens te combineren binnen verschillende (cloud) platformen wordt het tijd dat hierover meer duidelijkheid ontstaat. Het aangekondigde rapport van de CNIL kan hier aan bijdragen.

Aanleiding voor deze post is het bericht ‘Microsoft geeft zichzelf recht gebruikersdata breder toe te passen’ op Tweakers.net

 

Auteur: Arjan de Jong

BRON: Bronnen: Tweakers.net, The Verge, VentureBeat, ZDnet, Microsoft


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (2)

5r5uj686yojkghyurfykhjgttktufrtnutyhujovu7jyuygtimhyy donderdag 27 september 2012 13:52

dxdthtftruhuftrgoifrtiry6y8[-8o;7=-
uiiiouiioiopru'ioioiouiuiuiioiuoiopui9uiouiuiii'[

5r5uj686yojkghyurfykhjgttktufrtnutyhujovu7jyuygtimhyy donderdag 27 september 2012 13:52

dxdthtftruhuftrgoifrtiry6y8[-8o;7=-
uiiiouiioiopru'ioioiouiuiuiioiuoiopui9uiouiuiii'[

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.