NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nieuwe EU regels voor labeling textielproducten

Nieuwe EU regels voor labeling textielproducten

Leer en bont zijn helemaal terug in de mannenmode voor herfst en winter 2011/2012. Gelukkig heeft het Europese Parlement onlangs nieuwe regels voor de labeling van textielproducten goedgekeurd. Het gebruik van materialen die afkomstig zijn van dieren, zoals leer en bont, moet voortaan duidelijk op het etiket worden vermeld. Consumenten kunnen zo bewuster kiezen tussen echt en imitatie.

De nieuwe regels beogen daarnaast de fashion industrie te stimuleren nieuwe materialen te ontwikkelen en te gebruiken in plaats van dierlijke materialen. Stella McCartney geeft al jarenlang het goede voorbeeld door nooit leer of bont in haar ontwerpen te verwerken. Laten we hopen dat veel andere designers haar zullen volgen.

De Lidstaten moeten de nieuwe regeling nog formeel ondertekenen. Na de inwerkingtreding geldt een overgangsperiode van 2,5 jaar waarin de textielindustrie zich aan kan passen. Daarna zal de regeling gelden voor alle ondernemingen gevestigd in de EU, met uitzondering van zelfstandige kleermakers.

Afbeelding: fur.me.uk

BRON: Fashionista-at-law


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.