NL EN
  • GEPLAATST OP: 6 september 2011
  • GEPLAATST DOOR: Vita Zwaan
  • GEPLAATST IN: Spam
  • GOOGLE+: Vita Zwaan

Nieuwe e-mailcode branche

Brancheverenigingen DDMA, IAB en Thuiswinkel.org hebben in samenwerking met VNO-NCW een nieuwe e-mailcode opgesteld. De branche hoopt hiermee te voorkomen dat de wetgeving inzake spam strenger wordt.

De nieuwe code bevat onder meer regels over de verantwoordelijkheid voor het gebruik van lijsten met e-mailadressen van derden en over de wijze waarop e-mail wordt verzonden. Ook wordt er ten aanzien van tell-a-friend-systemen bepaald dat als een gebruiker via een tell-a-friend-knop een e-mailverzender de mogelijkheid geeft om zonder toestemming van de geadresseerde een eenmalig bericht te sturen, door de verzender de naam van de vriend vermeld moet worden.

Verder wordt geadviseerd geen bijlagen met direct marketing mails mee te sturen. Mocht dit toch gebeuren, dan mogen deze bijlagen niet groter zijn dan 150 kb.

In geval van overtreding van de code wordt er een waarschuwing gegeven door de  branchevereniging waar de verzender bij is aangesloten. Ook kan de overtreder worden geroyeerd als lid.

Lees hier de nieuwe e-mailcode en hier de toelichting daarop

Lees hier het bericht op Emerce

BRON: Emerce.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.