NL EN

Netwerkgijzelaar veroordeeld

De beheerder van het glasvezelnetwerk van San Francisco, Terry Childs, die weigerde zijn wachtwoorden af te geven, is in de tegen hem aangespannen strafzaak door de jury schuldig bevonden. De strafmaat zal op 14 juni worden bepaald, hij kan tot maximaal 5 jaar gevangenisstraf worden veroordeeld. Childs is schuldig bevonden aan ‘denial of service’; dit is een strafbaar feit in de staat Californië.

Childs weigerde de wachtwoorden van het glasvezelnetwerk over te dragen, waardoor het netwerk bijna twee weken onbeheerd is geweest. Het is echter nooit plat gegaan. Zonder zijn medewerking was het vrijwel onmogelijk om de controle over het netwerk terug te krijgen, hij had niet alleen het netwerk op slot gezet, maar ook de configuratie ervan in het geheugen opgeslagen, in plaats van op de harde schijf. Een reset had het netwerk in dat geval daadwerkelijk platgelegd.  

De verdediging argumenteerde dat de beheerder gewoon zijn werk deed, maar daar is de jury niet in meegegaan. Volgens de officier van Justitie ging het Childs echter meer om het veilig stellen van zijn baan, door zich onmisbaar te maken.

De advocaten van Childs hebben al verklaard in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Lees hier het hele bericht in WebWereld

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.