NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Nederland doet mee aan oefening tegen cyberterreur

Nederland doet mee aan oefening tegen cyberterreur

Terwijl Neelie Kroes de plannen van de EC ontvouwde over betere bescherming tegen en aanpak van cyber attacks (zie mijn voorgaande blog), maakte ons Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZ) bekend dat Nederland mee gaat doen aan een grootscheepse internationale oefening tegen cyberterreur. Dat noemen we nog eens de daad bij het woord voegen.

Onder de naam Cyber Storm III zullen, met de VS voorop, een aantal landen die lid zijn van het International Watch en Warning Network (IWWN) simuleren dat een computervirus wereldwijd miljoenen pc's heeft besmet. Websites gaan hierdoor massaal offline, geheime gegevens dreigen op straat te belanden en verschillende systemen worden vernietigd of onklaar gemaakt. Het uitvallen van de systemen bedreigt de elektronische handel en dus in ruimere zin de economie.

"Het doel van de oefening is de bestaande plannen, procedures en mogelijke maatregelen te oefenen die er zijn om de veiligheid en vitale voorzieningen te waarborgen bij grootschalige uitval van ICT-systemen", aldus BZ. Ook zal het functioneren van de nog in oprichting zijnde ICT Response Board geoefend (IRB) onder de loep worden genomen.

Volgens BZ gaat het publiek niets van de oefening merken, want de politie en brandweer rukken niet echt uit.

Lees hier het hele bericht in WebWereld.

 

BRON: WebWereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.