NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Moties voor vrij internet aangenomen

Moties voor vrij internet aangenomen

Tijdens het Tweede Kamerdebat over de Speerpuntenbrief van Teeven, beter bekend als het downloaddebat, zijn twee moties ingediend die in mijn ogen beide een vrij internet waarborgen. Ik zal hier niet dieper ingaan op alle argumenten die de revue zijn gepasseerd tijdens het debat. Daar is al veel over gezegd en geschreven. Ik volsta slechts met deze signalering.

PVV, Groen Links, D66, PvdA en PvdD dienden een motie in tegen het door de regering gewenste downloadverbod (strikt genomen: het afschaffen van de thuiskopie exceptie). Kees Verhoeven van D66 diende een motie in waarin hij zich uitspreekt tegen de plannen van de regering om in de wet vast te leggen dat access providers kunnen worden gedwongen om de toegang tot bepaalde websites voor hun abonnees te blokkeren. Volgens Verhoeven zou een dergelijke maatregel de vrijheid van meningsuiting disproportioneel beperken, de privacy van de internetters aantasten, de innovatie beperken, en de ISP’s tot politie-agent van het internet maken.

Het zal niet verbazen dat ik de motie van Verhoeven volledig onderschrijf. Namens XS4ALL treden wij op tegen BREIN in de procedure die BREIN tegen XS4ALL en Ziggo heeft aangespannen en waarin zij van de ISP’s verlangt dat zij hun abonnees de toegang tot een deel van het internet ontzeggen (door middel van -blokkering en DNS-blokkering). En dat allemaal vanwege The Pirate Bay.

Het is dan ook goed nieuws dat de Tweede Kamer beide moties afgelopen vrijdag heeft aangenomen. Alhoewel dat niet noodzakelijkerwijs betekent dat de plannen van Teeven niet doorgaan, is het in ieder geval een duidelijk signaal.   

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.