NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Mobiel internet trager dan beloofd

Mobiel internet trager dan beloofd

Volgens onderzoek van de Consumentenbond maken mobiele providers vaak de beloofde snelheid bij mobiel internet niet waar.

Het onderzoek van de Consumentenbond is gepubliceerd in de Digitaalgids van mei 2009. Onderzoekers hebben met vijf dezelfde telefoons de snelheid van de netwerken Debitel, Telfort, T-Mobile en Vodafone gemeten. Uit het onderzoek blijken grote verschillen in de aangegeven snelheden en de snelheden die ze daadwerkelijk bieden. Debitel en Vodafone halen bijvoorbeelds slechts 15% van de beloofde maximumsnelheid. Telfort zegt een lagere snelheid toe, maar maakt deze ook bijna waar.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er weinig regionale verschillen in de snelheid zitten. Wel zijn de snelheden in het noorden en zuiden iets lager dan in de rest van Nederland. Ook werden op sommige locaties snelheden gemeten die hoger waren het opgegeven maximum.

De snelheid van de mobiele internetverbinding is samen met een gebruiksvriendelijk toestel bepalend voor het succes van mobiel internet. De snelste combinatie wordt volgens de Consumentenbond gevormd door een T-Mobile abonnement met een Apple iPhone. Eind 2008 maakten meer dan twee miljoen Nederlanders gebruik van mobiel internet.

Lees hier het bericht.

 

 

BRON: consumentenbond.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.