NL EN

Mininova overweegt hoger beroep

Mininova overweegt hoger beroep tegen uitspraak in Brein-procedure

 

Utrecht, 26 augustus 2009 – De Rechtbank Utrecht heeft vandaag geoordeeld dat BitTorrent platform Mininova onrechtmatig handelt. Mininova overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak.

 

Niet op alle punten krijgt Brein gelijk. De rechtbank oordeelt expliciet dat Mininova geen inbreuk pleegt op auteurs- en naburige rechten. Ook vindt de rechtbank dat het een te lichte toets is om van Mininova te eisen dat bestanden waarvan het ‘redelijkerwijs aannemelijk’ is dat deze verwijzen naar inbreukmakend materiaal, te verwijderen.

 

Opvallend is dat er in het vonnis geen aandacht wordt besteed aan het filter dat Mininova voor Brein heeft ontworpen en de samenwerking tussen Mininova en andere rechthebbenden-organisaties. Dit verbaast Mininova omdat zij steeds het belang van samenwerking heeft benadrukt.  

 

Erik Dubbelboer, medeoprichter van Mininova: “ Wij zijn uiteraard niet tevreden over deze uitspraak. Voor Mininova betekent de uitspraak dat wij een verandering moeten doorvoeren in onze bedrijfsvoering. Wat deze verandering concreet inhoudt en impliceert kunnen wij op dit moment nog niet vaststellen, daartoe moeten wij het vonnis nader bestuderen. Wel overwegen wij in hoger beroep te gaan.”

 

 

www.mininova.org

Vonnis

BRON: Persbericht Mininova


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (4)

Jeroen de Kreek woensdag 26 augustus 2009 12:36

Doen, hoger beroep. Vonnis is ondeugdelijk. Handhaven auteursrechten verlegt naar Mininova. Filtersysteem is prachtig. Downloaden is legaal, alleen daarom al had de vordering van BREIN afgewezen dienen te worden. Voorts treedt BREIN op voor organisaties die geen auteursrechten bezitten op via Mininova verwerkte bestanden. Succes!

wwillie vrijdag 28 augustus 2009 13:10

@ Joeroen de Kreek.
Het downloaden van computerprogramma's is niet legaal.

wwillie vrijdag 28 augustus 2009 13:12

Voor zover zonder toestemming van de rechthebbende uiteraard.

Jeroen de Kreek zondag 13 september 2009 20:55

wwillie

Daar is een uitgebreide discussie over gevoerd op http://blog.iusmentis.com/2009/08/27/mininova-moet-filteren-en-forums-moeten-uitkijken/. Uitkomst is dat downloaden (bijna) altijd legaal is.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.